Pelan Data Baru Celcom First Akan Berikan Lebih Internet

Satu berita gembira kepada pengguna Pakej Celcom First, Harga yang sama dibayar tetapi mendapat lebih had internet akan dimulakan tidak lama lagi. Selain itu, Celcom Axiata Berhad (Celcom Axiata) juga serentak mengumumkan 3 plan baru yang ditambah baik iaitu First Gold, first Gold plus dan First Platinum.

Pelan First Gold kini ditawarkan dengan kuota data sebanyak 20 GB pada harga RM80 manakala First Platinum 60 GB dengan harga RM150. Selain itu, celcom juga  menawarkan pelan First Gold Plus dengan data 40 GB pada harga RM98.

Pelan Celcom First terbaru ini boleh dinikmati pelanggan bermula 28 Oktober ini dan pelanggan sedia ada yang telah melanggan akan menikmati upgrade lebih data baru ini bermula 1 November secara automatik tanpa dikenakan sebarang caj tambahan.

Perbezaan Celcom First baru dengan sekarang

Ada 3 pelan baru yang baru diperkenalkan, namun demikian, kami berikan contoh perbandingan salah satu pakej iaitu Pakej Celcom First Gold. Jika dilihat pakej yang sebelum ini, koata internet lebih sedikit berbanding yang terbaru ini ( rujuk Gambar ) selain itu, tambahan pakej celcom first Plus juga memberi lebih pilihan kepada mereka yang ingin lebih internet dengan hanya menambah Rm 18 sebulan dari First Gold.

Celcom First Gold Sekarang

Celcom First Gold ( Sekarang )

Celcom First Gold Terbaru
TerbaruTawaran ini sangat berbaloi buat masa ini kerana pengguna menikmati lebih had internet walaupun dengan harga sama.

3 comments.. read them below or add one

Unknown Unknown November 09, 2016
20GB Rm80 sebulan? atau RM70 untuk 15GB sebulan.
Dua dua line telco yang okay. Mana satu?
Lee Ling Lee Ling November 09, 2016
xsuka guna postpaid,sebab nak pergi ke center baru boleh bayar bill yang giuna..lagipun postpaid mahal untuk seorang pelajar
Unknown Unknown November 09, 2016
@Lee Ling

Tapi, kalau guna Umob kita topap pun di kira as bayar bill tau. Takkan Celcom tak buat mcamtu? Ehh takkan laaaaa? Lagi memudahkan kot. Kan? Kan?