Cara Main Game Menggunakan Telegram

Untuk pengetahuan, update terkini telegram membolehkan penggunanya bermain game. Telegram adalah satu aplikasi yang boleh diinstall melalui Google Play Store. Telegram ini terkenal dengan penggunaan perhubungan text, gambar dan pelabagai lagi data kepada penggunannya. Update terbaru Telegram membolehkan pengguna bermain game untuk diri sendiri atau bersama rakan.

Buat masa ini, game yang boleh dimankan adalah 30 permainan sahaja. Game adalah menggunakan bot yang boleh ditaip semasa menggunakan telegram. Pilihan game yang dibuat adalah ringkas bat masa ini tetapi ia agak menarik kerana mempunyai Leaderboard yang mampu meningkatkan lagi persaingan merebut takhta permainan tersebut.Cara Main Game di Telegram

Untuk mula main game, anda perlu menaip @Gamee dalam chating anda, bila anda klik pada @Gamee tersebut anda akan dibawa ke arahan-arahan memulakan dan memilih permainan.  Anda juga boleh mengajak rakan anda dalam bilik borak untuk bermain permainan tersebut.

Apa yang menarik, Permainan tersebut tidak ditambah pada telegram tersebut, ia menggunakan halaman  HTML5, Namun demikian ia agak menggunakan data internet anda kerana pengguna perlu memuat turun game tersebut apabila ingin bermain.


Rujukan : Telegram

0 comment... add one now